Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Op zoek naar een goede of goedkope ziektekostenverzekering?
Beste hulp zorgverzekering vergelijken online!

Met vergelijken en kiezen van de goedkoopste ziektekostenverzekering is veel geld te besparen. Naast premie basisverzekering moet je vooral ook goed de kosten van de aanvullende verzekering vergelijken.

 

Direct zorgverzekering vergelijken (KLIK)>>

 

Naast de prijs zitten er grote verschillen in dekking tussen de verschillende zorgverzekeraar onderling. De zorg in het basispakket is bij alle Nederlandse zorgaanbieders gelijk. Deze is door de overheid samengesteld en bevat de minimale zorg die door alle aanbieders geleverd moet worden.

Tips zorgverzekering vergelijkenonafhankelijk goede zorg tegen beste prijs”

Wel zitten er grote verschillen zitten in de prijs en service van aanvullende zorgpaketten. Iedere aanbieder mag deze aanvullende zorg zelf samenstellen en de aanvullende prijs hiervoor bepalen.

Zo is de hoogte van het eigen risico dat je wil lopen op zorg van invloed op de prijs. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de zorgpremie. Standaard is het eigen risico in 2013 vastgesteld op €350,- en is naar wens te verhogen.

“Waarop zeker letten bij vergelijken zorgverzekering

Wat is keuzevrijheid zorg
Wat ook een rol speelt in premieberekening is de ‘keuzevrijheid zorg’. Bij onbeperkte keuzevrijheid betaal je een hogere premie dan bij een ‘beperktere keuzevrijheid’, overweeg dit zorgvuldig. Meer vrijheid in het zelf kunnen bepalen van ziekenhuis, behandelmethode of specialist kost meer geld.

Hoe fysiotherapie vergelijken
De keuze in fysiotherapie loopt uiteen van geen aanvullende dekking tot 36 of meer behandelingen. Hiertussen hen je nog keuze uit 9 of 1 fysiotherapie consulten. Schat in hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben. Als je regelmatig een fysiotherapeut bezoekt, overweeg dan 18 of 36 beuren.

Welke Tandarts dekking kiezen
Voor tandartsbezoek kies je de vergoeding die het best bij je past. Bij sterke tanden of kunstgebit vind je extra dekking misschien niet ieder jaar nodig.

Tandartsvergoeding eigen bijdrage

  • 75% Vergoeding (keuze tot €100 , €250 of €500 kosten per jaar) of
  • 100% Vergoeding (keuze tot €100 , €250, €500 of €1000 kosten per jaar).

Behandeling voor kaakchirurgie is doorgaans standaard gedekt.

 

Nu alle zorgverzekering vergelijken (KLIK)>>

 

Persoon afhankelijke vergoedingen
Naast de zorg die iedereen voor goede gezondheid nodig kan hebben, is er ook keuze zorg. Denk hierbij aan vergoeding voor brillen, contactlenzen en alternatieve geneeswijzen. Dit is zorg waarvoor je zelf kunt kiezen.

Deze keuze is er doorgaans ook voor het wel of niet extra verzekeren van zwangerschap, bevalling, sterilisatie en anticonceptie. Schat de kans op noodzakelijk gebruik van deze specialisten zelf in.

Te overwegen zijn het extra verzekeren van geneesmiddelen, zeker als je deze veelvuldig chronisch gebruikt. Ook psychologische hulp kan iedereen overkomen, bij langdurige behandeling is extra vergoeding op de eigen bijdrage serieus te overwegen.

Wie nooit buiten Nederland komt is spoedeisende hulp buitenland niet nodig. Ben je wel veel op reis of vakantie in het buitenland, stem de dekking buitenland dan af op je reisverzekering.

“Zorgverzekering vergelijken bespaart tot wel honderden Euro’s per jaar”

Marktwerking in de zorg
Het positieve aan concurrente in de zorg zijn lagere prijzen. Het nadeel van de vrije marktwerking in de zorg is dat het vergelijken van zorgverzekeringen niet altijd gemakkelijk is.

In de aanvullende mondzorg pakketten zitten verschillende tandartscodes. De ene verzekering dekt de jaarlijkse controle volledig , de andere aanbieder vraagt een bijdrage voor het tweede consult. Ieder aanvullend pakket bevat verschillende codes en wisselende persoonlijke bijdragen.

Zorgverzekeraars Nederland
Er zijn in Nederland vele aanbieders van zorgverzekeringen. Kijk voor ons volledige overzicht naar onderstaande maatschappijen. Deze kun je nu allemaal met elkaar vergelijken. Kies onafhankelijk voor de beste zorg. Geef aan wat jij belangrijk vindt en sluit direct online de beste verzekering als met korting!

Nu Onafhankelijk ALLE Zorgverzekeringen Vergelijken (KLIK)>>

Zorg Vergelijk Nederlandse verzekeraars onafhankelijk:
Agis
Anderzorg
CZ
CZdirect
De Amersfoortse
De Amersfoortse (met korting)
De Friesland Zorgverzekeraar
Delta Lloyd
Ditzo
Energiek
FBTO
hoyhoy (verzekeringen vergelijken)
Menzis
OHRA
ONVZ
PNO Zorg
Pro Life
Salland
Stad Holland
Take Care Now!
Univé
Univé Zekur
VGZ
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid

Nu Onafhankelijk ALLE Zorgverzekeringen Vergelijken (KLIK)>>

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Reacties zijn gesloten.

Disclaimer & Privacy Cookie choiceGo to Top